Bing Concert Hall

The design of the Bing Concert Hall at Stanford University was driven primarily by acoustics. Vineyard-style seating gives an intimate feel while aiding in dispersion of sound. Around the seating, large ‘sails’ provide acoustic reflection or absorption. Above floats a curved ‘cloud’ which provides acoustic reflection and houses technical equipment. At the gateway to campus, the concert hall’s entry plaza invites patrons into the lobby, filled with daylight from all sides by way of light wells around the concert hall on the interior and a tall curtain wall at the exterior. Support program is contained in two volumes on the north and east sides of the hall, buffered with trees. This concert hall aims to give Stanford the reputation as one of the country’s premier presenters of music performance.

work completed while at ennead architects